søndag 22. mai 2016

Rormannen 2016

Litt skuffet over laber deltagelse, men mener at jeg har gjort det jeg kunne for å markedsføre denne seilasen. Har fått noen tilbakemeldinger på at det er for langt og andre mener der er farefullt. Jeg har ingen kommentarer til dette, bortsett fra at det er litt av gamet. Seilasen skal bringe vanlige seilere litt ut av komfortsonen. Singlehandseilas er spesielt i så måte. 
Det er veldig populært og stort spesielt i Frankrike der sporten får mer omtale i media enn sykkelsport. I Norge er det merkelig nok helt motsatt. Myyyyye sykkel og 0 seiling.
Nok om det. Det var meldt opp til 7 m/s SSØ vind og jeg satte til med Genoa III og fullt storseil. På kryss fungerer denne ganske godt i denne vindstyrken, men jeg må jobbe med trim på storseilet nesten ustanselig hvis det er ujevn vind slik som i dag. Under treningsturen til Fedje blåste det jevnt og greit opptil 10 m/s, men da valgte jeg kryssfokk og full stor. Farten var god og jeg behøvde ikke trimme storseilet hele tiden. Men i 5 m/s går det for smått med Mathilda med bare kryssfokk. 

Jeg følte at jeg hadde noenlunde båtfarten under kontroll, men fikk ikke analysert vindskiftene som varierte med 20 grader. Jeg prøvde meg først på Askøysiden i håp om at medstrømmen var til hjelp, men SSØ-vinden synes sterkere på Åsanesiden. FS2 gikk først over dit og fikk et voldsomt løft, og var plutselig langt foran. Deretter prøvde jeg det samme ved å gå helt inn til Biskopshavn, og opplevde akkurat det samme. Det skilte derfor bare noen minutter mellom båtene ved runding på Puddefjorden.

De andre satte spinnaker like etter runding, men jeg valgte å vente til jeg hadde spist lunsj. Jeg slappet også av en liten stund, leste gjennom e-post og var også inne på Facebook, men etter Askeneset var det på høy tid å starte opp igjen. X-faktor var langt foran var i ferd med å overta ledelsen på korrigert tid. Etter mye fjas kom endelig spinnakeren opp. Brukte sikkert en halv time.
Etter det holdt jeg noenlunde følge. Jeg kom meg gjennom Skjellangersundet, med tidvis høy puls, men det er slik ekte singlehandseilas skal være. Du spør deg selv om du ikke nettopp hadde tatt noen unødige tjangser. Nja?  Etter runding Skjellangerodden var det å ta fatt på mangersfjorden som er et kapittel for seg i sydlig vind. X-faktor var fremdeles veldig langt foran, men etter det jeg kunne se hadde den mye mindre vind enn oss som kom bakfra, så vi tok litt innpå. Løpet ble avkortet ved Blodflua.
Jeg var smått sliten både her og der,men det var gøy og burde fenge flere seilere. Så klikk på Resultatlisten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar