søndag 18. september 2016

Høststormseilasen 2016

Lørdag, fra Medfjordsboen til Mikkelsboen.
Mathilda var også denne gangen påmeldt i shorthandklassen. 6 båter startet i shorthand av totalt 19 påmeldte. Arne og Bjørn bemannet Mathilda også denne gangen. Vinden var delvis fraværende i starten og den ble derfor utsatt en times tid. Vi startet på blank sjø altså 1 m/s fra sydlig retning. Etter starten ved Mefjordbåen søkte vi opp små vindfelt som førte oss vestover mot midten av fjorden. Det var meldt noe mer vind senere på dagen, men det var viktig å vært på riktig sted når den kom. Etter en times seiling oppdaget Arne at båtene på Øygardsiden hadde mye bedre driv enn oss, og dermed skjønte vi at det var der vindøkningen ville styrke seg opp først, men det var likevel en kamp å komme dit. Vi måtte seile oss gjennom mye råtten vind, men nådde de nye vindsystemet ved Nordre Marholmen. Vi fortsatte ennå litt vestover til vi var nord for Rubbegarntåna, da var vi fornøyd. Vi var gått veldig langt vestover i forhold til feltet men kunne legge kursen mot merket med god fart i båten. Faktisk var vi raskest av alle selv om det var knapt til nummer to overall, men i klassen hadde vi over 12 minutter på nummer 2 etter 3 og 1/2 time på banen. I klubbregattaserien fikk vi den 4. førsteplassen i år og dermed var var den seieren i boks. Det var 3. året på rad at vi tok i land den serien.
Mathilda nærmest i bildet, Fønix og X-Faktor like bak.

Søndag var det meldt opp til 10 m/s fra syd. Starten ble flyttet til Vikingneset, noe som de største båtene tjente på, da de slapp å krysse seg sydover Mjømnesundet. Mathilda og de andre lettere båtene hadde tjent på en avkortning ved Medfjordboen i stedet. Likevel kom vi veldig godt avgårde på trikketuren vestover Fensfjorden på rom bidevind. Etter Mikkelsboen var det kryss full høyde. Det ble tidvis jobbete, med mange slag og mye skvalp og motstrøm. Vi valgte en østlig rute med mye motstrøm, var derfor tidvis fristet av å gå på Øygardsiden, men det ville vært en omvei så vi turte ikke ta sjangsen.
Fint driv forbi Kyrkjeflu 
. Vi kom likevel greit fra det og vant shorthandklassen også dag 2, selv om det var knapt. Overall ble det kun 6. plass søndagen. Vi var selvsagt noe etter 40 foterne som hadde fått sine beste forhold denne dagen. Resultatlisten ligger her
I klubbsammendraget ga søndagens seilas ga kun 2. plass noen sekunder bak FS2. Vi vinner likevel klubbserien klart med FS2 på andreplass. Trykk på Klubbsammendraget for å se listen.
Med Høststormseilasen setter vi punktum for en eventyrlig god sesong. resultatmessig er det nesten ufattelig bra. Vi har vunnet nesten alt vi har stilt opp i, og gjort noe solide kliv på shorthandrankingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar