søndag 12. mai 2019

NHS Vårregatta 2019

Mathilda startet med denne regattaen sin 7. sesong. Arne og Bjørn bemannet båten også denne gangen. Vindforholdene i dagene inn mot denne seilasen var preget av kald nordavind og oppholdsvær. Regattaen som i mange år har vært seilt inne på Radfjorden og Byfjorden var i år flyttet til Mangersfjorden. Vinden i løpet av søndagens regatta var meldt til 5-6 m/s VNV eller 300 grader dreiende mot klokken 60 grader i tilknytning til noen mindre regnbyger som ville passere mot slutten av seilasen. Vindretningen var ideell i forhold til banen på Mangersfjorden i og med at vi fikk kryss full høyde over 2 lange strekk og en fin spinnakerlegg fra toppmerket ute i Hjeltefjorden og inn mot siste runding ved Bognestraumen. Det møtte 7 båter til start, 5 av disse rigget, innredet og bemannet som turbåter. De 2 antatt raskeste båtene med meritter utenfor klubben var X-Faktor og Mathilda. X-Faktor stilte til start med kun skipper om bord, så oss på Mathilda ville vi bli overrasket hvis feltet ville by på mye konkurranse. Men vi respekterer alltid konkurrentene og tar ikke lett på det uansett.
Mathilda i fint driv på første legg.
Foto: Johnny Nordskag

Om bord på Mathilda rigget vi oss til med den minste fokken, men like før start droppet vinden slik at vi måtte bytte til den nest største i en fei.
Starten gikk og vi kom suverent beste ut. Vi hadde på forhånd bestemt oss for å starte ved babord merke i den tro at vi ville få være i fred der. Da vi testet linjen før start var det enkelt å se at den enden også var favorisert i forhold til vindretning og den lå i tillegg nærmest første merket.
På grunn av den gode starten ble vi liggende i fri vind på første kryss, og for så vidt gjennom hele seilasen. X-Faktor var nærmest men vi holdt den på trygg avstand. Akkurat denne vindstyrken er også bra for Mathilda, da går hun godt også på kryss. På lens holder vi bra tritt med det meste opp til 10 m/s. Da har vi nådd maks skrogfart og båter med lengre vannlinje går fortere. Vi rundet som sagt alle merkene i god tid før feltet. Vi gjorde noen små feil i et par tilfeller ved å overstå merkene, men ellers virker det meste ganske velsmurt om bord. Resultat listen finner dere på denne lenken.

 

3 kommentarer: